Metervarer

Tekstiler - metervare

Vi er en av Norges største og eldste tekstilbutikker. Hos oss kan du kjøpe tekstiler som brukes til gardiner og møbler. For å kunne tilby dere stort utvalg å velge mellom er de fleste stoffene bestillingsvarer. Vi anbefaler at du låner med deg prøver av tekstilene hjem før du gjøre det endelige valget. På denne måten får du se hvordan tekstilet og fargenyansene oppfører seg i rommet det er tiltenkt. Farger er veldig vanskelige, og belysning påvirker mye. Når du har tatt avgjørelsen bestiller vi akkurat så mye du ønsker. Vi hjelper gjerne til med beregning av hvor mye du trenger. Deretter kan du velge om vår systue skal skreddersy dine gardiner eller om du ønsker å gjøre dette selv. 
 

Gardiner skaper stemning, er lette å bytte ut, og er en av de raskeste måtene å forandre og fornye stilen i rommet. Hos oss finner du tekstilgardiner for alle stiler og rom, i ulike mønstre og farger – fra klassisk til trendy. Dersom du ikke finner det du leter etter hos oss, kan vi undersøke blant våre leverandører eller lete etter nye leverandører. En av våre fordeler er at vi, som en frittstående butikk, tilpasser oss kunden og  kjøper inn det dere etterspør. 
 

Møbelstoffer gir nytt liv til gamle møbler med sentimentalverdi. For å sikre at nystoppede møbler forblir vakre i lang tid, bør du være spesielt kritisk når du velger møbelstoffer. De bør ha høy lysfasthet og slitestyrke, samt være lettstelte. På denne måten blir hjemmet ditt et sted hvor du har det bra.
 

Tapet gir et annet liv til veggene. Rommet får med en gang en helt annen karakter når du setter opp tapet. Vi har tapet både med og uten mønster og i alle farger.
 

Gulvtepper finnes både som tilpassede tepper og vegg-til-vegg tepper. De gir koselig varme og fullstendig komfort for føttene. Gulvtepper er lydabsorberende, støtdempende og sklisikre. 

Velkommen innom oss midt i Munkegata. La deg inspirere av vårt store utvalg av tekstiler, samt Norges største showroom med solskjerming fra Luxaflex! 

Her er noen av våre leverandører:

JAB Anstoetz

En tysk leverandør med sofistikerte design og enestående produktsortiment. Her finner du alt fra florlette, enkle stores til tunge velourstoffer og tekstiler med krevende mønster. I produktsortimentet finnes også stort utvalg i møbelstoffer og spesialtilpassede gulvtepper.

Villa Nova

Dette er et ungt og levende merke med filosofien om å skape moderne, allsidige stoffer, veggbekledning og tilbehør som tilbyr rimelig stil. 

Villa Nova er en avdeling av The Romo Group, med et dedikert team av dyktige in-house designere. 

Romo

Romo er kjent for sitt mangfold med klassiske og moderne design, og tilbyr tekstiler og tapeter i ulike stiler og tidløs eleganse. Her finner du alt fra ensfargede tekstiler i alle nyanser til krevende mønster som setter preg på rommet det er tiltenkt.  

Carlucci

De overdådige tekstilene fra Carlucci forbløffer. De raffinerte kolleksjonene er ganske moteorienterte, men likevel utstråler de en tidløs eleganse som fenger med sin unike raffinement. Signaturen til denne eksklusive linjen er den umiskjennelige blandingen av utsøkte materialer og rike farger som spenner fra iøynefallende nyanser som smaragdgrønn til varme, jordnære toner.

Pagunette

Denne leverandøren holder til i Danmark. De dekker en rekke brands og har på den måten et stort og bredt sortiment i metervare til gardin. Her finner du alt fra lyse gardiner med litt struktur/farge, til fargeglade gardiner. 

Prestigious Textiles

Tekstiler som kommer fra England. PT har en kolleksjon som er både bred og trendy hvor nye kolleksjoner utvikles året rundt. Designerne utforsker friske retninger i både konsepter og farger. Her kan du finne en tekstiler som gir farge og et personlig preg til rommet. Men du kan også finne det klassiske og elegante for et roligere utrrykk.

Liftgardiner

Liftgardiner er veldig populære som skjerming  i vinduet. Det er en enkel, men dekorativ gardinløsning. Liftgardiner kan  lages av nesten alle stoffkvaliteter  og kan derfor enkelt tilpasses din personlige stil.

Vi kan skreddersy en liftgardin som passer perfekt til dine vindu. Selve opphenget blir en investering (skjelettet til liftgardinen). Det er enkelt å bytt gardinstoff, og det er som regel ikke så mye gardinstoff man trenger.  Dersom gardinstoffet er av bomull eller lin og skal skånes mot sol kan det være lurt å få påsydd et fôr på baksiden. Liftgardiner til soverom kan ha et lystett fôr. 

Det finnes flere ulike måter å sy en liftgardin på. Du kan blant annet velge om du vil ha med spiler eller snorer, eller om du ønsker en avslutning/tunge. I tillegg kan du velge hvordan du ønsker å betjene liftgardinen. Her kan du velge mellom kjedetrekk, snortrekk eller Power View. 

Det er altså flere valg som må tas ved bestilling av liftgardiner. Velkommen innom oss så veileder vi deg slik at du får den liftgardinen du ønsker deg.

Alternative måter å henge opp gardinene:

Avhengig av stoffvalg og symetode kan du oppnå alt fra et stilrent, enkelt uttrykk til en overdådig klassisk eller trendy loungestil. Det finnes mange ulike måter å henge opp gardinene på. Nedenfor har vi skissert de tre mest etterspurte hos oss.

Wave

De lange bølgende gardinene, også kalt loungegardiner, er særlig populære i den moderne boligen. Gardinene er sydd med et spesielt swingbånd og lager flotte bølger og elegant fargespill.

Rynkebånd

De fleste gardiner som vi syr på vår systue blir sydd med rynkebånd. Et slikt oppheng kan både festet i skinne med rynkebåndskrok og på stang dersom man har ringer. 

Maljer

Fordelen med maljer er at gardinen får faste fine bølger, som et loungegardin. Dette er en enkel og fin måte å henge opp gardinene.