Vask- og vedlikeholdstips

Her har vi samlet noen gode vask- og vedlikeholdstips slik at produktene dine varer lengst mulig. 

Sengesett og laken

Før man legger seg i nytt sengetøy må det vaskes for å fjerne overskuddsfarge. Det bør vaskes på 60° ved hver vask, også første gang, for å få fargene til å vare lenger. Sengesettet bør også vrenges før du vasker og lukk gjerne glidelåsen. Sengetøy av fin bomullskvalitet bør helst ikke vaskes sammen med håndklær og laken av frotté for å unngå nupping. Alle bomullskvaliteter krymper noe ved vask (ca 3-5 %). Våre sengesett og laken kan tørkes i tørketrommel. For å unngå for mye skrukker kan man tørke litt i tørketrommel og så henge det opp når det er halvtørt. Ta en titt på vårt store utvalg i sengetøy her!

 

Dyner og puter

For at dynen og puten din skal vare lengst mulig er det viktig med riktig vedlikehold. Både dyner og puter bør snues og ristes lett hver morgen. Dette bevarer spensten og lufter ut fuktigheten vi skiller ut hver natt. Dyner bør luftes med jevne mellomrom med vindu/dør åpen eller utendørs i skyggen (direkte sollys vil forringe trekket). For å bli kvitt husstøvmidd kan man henge dynen og puten ute hvis det er kaldere enn 15 minusgrader. Bruk gjerne putebeskytter på puten slik at den varer lenger. Produkter som inneholder dun skal ikke bankes eller støvsuges. 

 

Dyner og puter kan vaskes på 60° med vaskemiddel uten enzymer beregnet på dun, ull og silke. Kapasitet i vaskemaskinen bør være minimum 7 kg. Dunprodukter bør vaskes ved behov og max én gang i året. Alle dunprodukter må tørkes i tørketrommel for å unngå at dunen klumper seg. 

 

Det er viktig at du har en dyne og pute som er tilpasset din sovestilling og temperatur på soverommet. Tips til pute som passer best til deg finner du i vår puteguide. Vi har også laget en dyneguide som hjelper deg å velge riktig dyne.

 

Håndklær

Alle håndklær må vaskes på 60° før bruk. På denne måten vil fargeemnene feste seg bedre til bunnvaren og håndklærne vil absorbere fukt best. Håndklærne bør vaskes separat første gangen og alltid med lignende farger.

 

For å hindre nupping bør håndklærne vaskes som en del av en full maskin. Vi anbefaler ikke å bruke tøymykner når du vasker dine håndklær. Tøymykneren etterlater en tynn hinne på bomullen, noe som svekker absorberingsevnen til håndkleet.

 

For å få de mykeste håndklærne anbefaler vi å bruke tørketrommel. Se vårt store utvalg i håndklær her.