Slik velger du riktig pute

Riktig hodepute har alt å si for en god natts søvn. Før du kjøper ny pute er det lurt å tenke gjennom hvilken stilling du sover i. Vi har puter i forskjellige høyder; lav, medium og høy. En dunpute kan inneholde 100% dun eller en blanding mellom dun og fjær. En pute med mest dun er mykere og lettere å forme under nakke/hode. Den har også lenger levetid. Alle svetter mye fra hodet i løpet av natten. For å bevare hodeputen lenger anbefaler vi å bruke putebeskytter. Husk at puten både skal vaskes og skiftes ut oftere enn dynen.

 

Å velge riktig hodepute kan være vanskelig. Mange varierer sovestilling i løpet av natten og vil dermed også varierer putebehov. En medium hodepute vil passe for de fleste, av og til i kombinasjon med en nakkepute. Nedenfor gir vi deg en liten innføring i hva du bør tenke på før du kjøper ny pute. Dersom du synes det er vanskelig å velge pute kan du ringe oss eller sende oss en mail så hjelper vi deg gjerne. 

 

Sover du på magen?

Da bør du velge en pute som er så lav som mulig for å unngå at nakken blir bøyd bakover mens du sover. En lav pute er også anbefalt for barn som går over fra junior- til voksenpute. Dersom du varierer sovestilling i løpet av natten anbefaler vi at du i tillegg har en nakkepute som gir bedre støtte. Se våre lave og medium puter her.

 

Sover du på siden?

Da bør du velge en pute som er medium til høy avhengig av skulderbredde og madrass. Dersom du har brede skuldre og hard madrass trenger du høyere pute enn de med smale skuldre og myk madrass. Det er viktig at puten fyller hulrommet mellom nakken/hodet og madrassen. Se våre medium og høye puter her.

 

Sover du på ryggen?

Da bør du velge en pute som er medium til høy. En høy pute med høy andel dun gir en god kombinasjon mellom mykhet og fasthet, som gir en god soveopplevelse. Se våre medium og høye puter her.